Folkemødet 2018: Også i år tyvstarter vi onsdag med et uformelt early bird-arrangement i vores have i Sandvig. Kom glad. Også til vores to debatarrangementer, tilløbsstykket på tredje år “Morgenmad med Sir Humphrey – departementschefer på slap line”, og “Penge i politik – Spilder kommunerne skattekroner på lobby?”. Læs mere om de tre events nederst.

Om få uger sætter den efterhånden traditionsrige karavane af glade og forventningsfulde mennesker  kursen mod Nordbornholm for at diskutere demokrati og samfund på årets politiske festival i Allinge. Folkemødet finder fra 14. til 17. juli sted for ottende gang, og vi er som vanligt på plads.

I efterhånden flere måneder har slutreplikken lydt: ”Vi ses på Folkemødet”, når vi siger farvel til kunder og bekendte. De intense dage ved Østersøen er fortsat et af årets højdepunkter.

Der er siden starten blevet længere mellem dem, vi kender hjemmefra. Slut er de tider, hvor en tur langs havnen alene var et hyggeligt gensyn med beslutningsdanmarks kernetropper. Ikke så få organisationer sender i dag næste geled med til Bornholm, og de mange familier og efterlønnere er et tydeligt signal om, at det ikke længere mestendels er Tordenskjolds soldater, der drager til det politiske Skagen – men også danskere uden for parnasset.

Det stiller større krav til arrangører –  både om målrettede, smalle arrangementer og om events for det brede publikum. Det fordrer også, at foreningen Folkemødet sikrer overskuelighed og god service for både publikum, arrangører og professionelle deltagere.

Mislyde fra rockstjerner

En del politikere har været utilfredse med, at de som Folkemødets rockstjerner måtte døje med ind imellem – til prisen – miserable transport-, overnatnings- og bespisningsforhold.

Allerede i Ystad begyndte lobbyaktiviteterne i 2017. Både den svenske færgeby og Bornholm har en politisk interesse i, at havne-og adgangsfaciliteterne opgraderes.

De fleste deltagere tager dog fortsat de logistiske udfordringer som en hyggelig del af oplevelsen, som da vi sidste år mødte en stribe kendisser i et lokalt gulstens-parcelhus, hvor hver en lænestol og sofa var inddraget som sengeplads.

Morgenhørmen og de fælles pladsudfordringer er med til at skabe et lejrfællesskab mellem ind imellem umage parter, som ubetinget gør Folkemødet til Danmarks stærkeste netværksarrangement.

Med på holdet bag Folkemødets fremtid

Susanne Hegelund vil som nyt medlem i foreningen Folkemødet arbejde for, at arrangementet fortsat udvikler sig som en uundværlig del af det hjemlige demokratiske årshjul: Læs “Folkemødet forstærker sig efter generalforsamling“.

Med eget domicil i Allinge-Sandvig lægger vi ligeledes vægt på, at Folkemødet er med til at understøtte den rivende udvikling, Bornholm er inde i: Aktive nytilflyttere og energiske indfødte finder året rundt sammen om iværksætteri, fødevarenyskabelser og  debat-arrangementer; alt sammen initiativer, der er med til at tydeliggøre, at Bornholm endegyldigt er en sand demokrati-og udviklingsø.

Også i år har vi arrangeret hyggelige og samtidig opbyggelige events med plads til ikke bare et godt grin, men også eftertænksomhed.

Event 1: early birds i vores have onsdag aften

Lejrbål og uformel siden-sidst-opvarmningssnak i vores strandhave. Her i 2017.

Vi lægger som vanligt ud onsdag aften før Folkemødet med et netværksarrangement.

Alle samarbejdspartnere, naboer, bekendte og andre tilløbere er velkomne.

Det foregår i vores strandhave i Sandvig.

Vi tænder bål og byder på en snack og et glas, mens den rette folkemødestemning indfinder sig.

  • Tid: onsdag den 13. juni fra kl. 20
  • Hvor: Sandlinien 18, Sandvig.
  • Tilmelding: info@hegelundmose.dk.

Event 2: departementschefer vækker os fredag

”Morgenkaffe med Sir Humphrey – departementschefer på slap line” er en HEGELUND & MOSE-klassiker, der givetvis også i år bliver et tilløbsstykke fredag morgen, hvorfor det anbefales at komme i god tid.

  • Tid: fredag den 15. juni kl. 9.00
  • Hvor: Akademikernes Hus, K6.

Event 3: lobby spild af penge lørdag?

Som vanligt kigger vi også nærmere på magtens væsen, når det gælder lobbyisme. I år diskuterer vi på det gode skib Samka “penge i politik”. Giver det effekt, når man som lokal lobbyist hyrer professionelle ind – eller kan eksempelvis den lille kommune lige så godt selv klare paragrafferne?

  • Tid: lørdag 16. juni kl. 11.00
  • Hvor: det gode skib MS Samka, H14.