Lobbyistens Lommebog

Lobbyistens Lommebog fortsætter, hvor Håndbog for Statsministre og Javel, hr. minister slap og er dermed den tredje bog i HEGELUND & MOSEs  ”magtudredning for menigmand”. Forfatterparret gør endnu engang  det svære beslutnings-stof let tilgængeligt, så også ikke-djøf’ere har mulighed for at forstå, hvordan landet ledes.

I Lobbyistens Lommebog bevæger forfatterduoen sig væk fra Christiansborg og Slotsholmen og ud i lobby-land. Hvem fodrer politikerne og embedsværket – og hvordan?

Lobbyistens Lommebog beskriver de ukendte manøvrer, der ligger forud for beslutningerne på Christiansborg og i EU. Over 5000 hjemlige lobbyister fra organisationsverdenen, virksomheder og private bureauer klæder politikere og embedsmænd på, før beslutningerne træffes.

Lobbyistens Lommebog gennemgår metoderne – gode som dårlige – med et væld af eksempler.

Anmeldelser af Lobbyistens Lommebog

“Velskrevet og afslørende dokumentar med masser af gode og indimellem ulækre cases om kampen for at opnå indflydelse og tjene penge”.
Hans Engell  giver Lobbyistens Lommebog  fire stjerner i Ekstra Bladet

En foruroligende udvikling, de to forfattere kortlægger (…) Bogen giver et indblik i et af de mere lukkede og uudforskede hjørner af dansk politik. Den viser også, hvem der er blevet vindere og tabere i spillet”.
Søren K. Willemoes i Weekendavisen

“En stærk bog for danske lobbyister (…) “Fyldt med sjove historier, eksempler og mixet på en sådan måde, der gør, at det er svært at slippe bogen. Forfatter- og rådgiverparret har flere bøger bag sig. Alle har sat nye standarder inden for deres felt”.
Berlingske giver fem stjerner

Lobbyistens lommebogBladet Danske Kommuner giver bogen fem stjerner: “Øjeblikkets bedste politiske bog”, skriver KL-magasinets redaktør, Tom Ekeroth.

“Den er lige så researchtung, som den er velskrevet og letlæst. Viden, omhyggelighed og skrivetalent er en stærk kombination”.

“Forfatterne har talt med utroligt mange kilder både til citat og til baggrund. Det giver stor dokumentation, og det gør dem i stand til at give en masse detaljer. Og så er de gode historiefortællere (…) når man er færdig, tænker man: ”Sådan en bog manglede der faktisk”, konkluderer Danske Kommuners redaktør.

“Spændende og medrivende læsning (…) “Lobbyistens Lommebog” må være et must for de fleste djøfere (…) bogen er meget rig på interessante observationer om, hvordan samspillet mellem erhvervsliv, politikere og presse fungerer”.
DJØF-Bladet

Lobbyistens lommebog

Altinget.dk giver bogen fem stjerner: “Fantastiske kilder på magtens øverste etage, et hav af gode eksempler og et letforståeligt sprog”

“Susanne Hegelund og Peter Mose har – igen – skrevet en bog, der bør ligge på natbordet”

“Det er en velskrevet tur gennem lobby-Danmark, hvor vi kommer ind bag døre, som offentligheden sjældent har adgang til.”

Læs hele anmeldelsen her.

“Folkestyre? Nej, lobbystyre”, skriver Informations anmelder David Rehling om Lobbyistens Lommebog: “Den har som udtrykkelig ambition at “opfattes som en letlæst magtudredning”. Og det er den”

“Ny bog viser imponerende viden og indsigt i lobbyist-livet. Makkerparret Susanne Hegelund og Peter Mose har store erfaringer og endnu større indsigt i krydsfeltet af politik og lobbyisme, medier og magt (…) Hegelund og Mose løfter låget til en hidtil ukendt og lyssky verden og afdækker den særlige faglige kunst, det er at påvirke store politiske beslutninger”.
Jakob Høyer på mediawatch.dk

“Bogen er en guldgrube af anekdoter og historier samt af gode råd og vejledninger”, opsummerer kommunikationsforum.dk. “Gør flittigt brug af mange anekdoter, eksempler og små fortællinger, der bruges til at forklare og understøtte budskaberne. Samtidig er fortællingen krydret med et væld af citater, der med rund hånd er strøet ud over siderne. Citaterne fungerer godt. Dels fordi de er relevante. Dels fordi de er fra relevante personer (…) Forfatterne kender branchen og disciplinen”, skriver bureaulobbyisten Martin Vith Ankerstjerne  fra Advice.

Læs hele anmeldelsen her.

“Lobbyistens Lommebog er et fantastisk vigtigt værk (…) den er særligt fremragende, fordi den er godt skrevet (…) den giver et moderne indblik i politiske processer.”
Forfatter og medvært Torben Steno fra det politiske 24/7-program Cordua & Steno i i P1-programmet “Faglitteratur”

“Forfatterparret har tidligere brilleret med nogle veloplagte bøger om politik, medier og magt. Her fortsættes stilen (…) En lommebog  er det ikke, men et gedigent værk er det til gengæld, hvor lobbyismens fysiognomi er dygtigt beskrevet. Nyttig også for dem, der overvejer et karriereskift …”
Fagbladet Journalisten 

Tim Knudsen, professor i statskundskab: “Forfatterne har tidligere belyst embedsfolkenes  enorme politiske betydning i bogen “Javel, hr. minister!” Men i den nye bog går de et interessant skridt videre. Heller ikke embedsfolks magt svæver frit i  luften”, skriver Tim Knudsen, professor på Københavns Universitet, i Kristeligt Dagblad. 

Hvis man har en fornemmelse af, at både embedsfolk og  Dansk Industri har en enorm betydning for regeringens politik, så rammer man  ikke helt ved siden af. Men den nye bog peger også på, at  selv om vi har en socialdemokratisk  ledet regering, så har fagbevægelsen i modsætning til erhvervslivet meget svært  ved at få indflydelse (…) Udviklingen er også udfordrende for journalister og  borgerne (…) “Lobbyistens lommebog” hjælper med at give  indblik”, konstaterer Tim Knudsen.

Dansk Kommunikationsforening: “Lad det være sagt med det samme: for alle, der interesserer sig det mindste for politik, er denne bog obligatorisk læsning. Det er en velskrevet og gennemresearchet bog”.

“De har gjort det igen. Makkerparret Susanne Hegelund og Peter Mose, der stod bag den roste Slotsholms-bog “Javel, Hr. Minister” og “Håndbog for Statsministre”, har skrevet en inspirerende og oplysende page-turner for den politiske nørd om lobbyisme og påvirknings-Danmark i spidse sko,” lyder anmeldelsen på politik-analyse.dk. “Centralt står kapitlet om lobbyistens dyder, som er en fremragende guideline for god lobbyisme baseret på god etik og moral. En dydigheds-liste som Francis Underwood og Remy Danton fra Netflix-serien House of Cards burde læse som godnat-pligtlæsning hver aften.”

Der Nordschleswiger: Wen das Thema, die Vernetzung zwischen Politik und Lobbyisten interessiert und ein spannend geschriebenes Buch über die Feiertage lesen möchte, dem sei “Lobbyistens Lommebog – Politikere under pres” von Susanne Hegelund und Peter Mose zum Kauf empfohlen.”