Samfundsreformator – en biografi

Samfundsreformator, biografi af Susanne Hegelund om Anders Eldrup. Såvel Altinget som Jyllands-Posten giver bogen topkarakter: henholdsvis seks gange A og seks stjerner, mens Børsen giver den fem stjerner og kårer den til en af de bedste danske og engelsksprogede ledelsesbøger i 2022.  Bogen kan bl.a. købes hos Saxo.

Samfundsreformator (Gyldendal). En biografi af Susanne Hegelund om Anders Eldrup Samfundsreformator er ikke bare et veloplagt portræt af en usædvanlig, indflydelsesrig person, som tog skridtet fra budgetbisse til klimafrontløber. Det er også fortællingen om det moderne Danmark, som det har udviklet sig fra 1950 og frem. Fra landbolivet på Djursland til magtens maskinrum i København.

På Hegelunds initiativ har Eldrup genbesøgt steder, der har formet ham og lagt ramme til afgørende samfundsbeslutninger: Der er baggrundsberetninger fra både arbejds- og privatliv. Et liv, der undervejs tog en ny kurs, da Eldrup efter et langt ægteskab faldt for en af sine yngre medarbejdere.

Samfundsreformator: biografi om afgørende politisk figur

Med sin særlige evne til at tænke langsigtet har Anders Eldrup været en afgørende figur bag skiftende regeringer. Herunder en af fadderne til en stribe hårde, men nødvendige samfundsreformer. Allesammen initiativer, der har rykket Danmark væk fra den økonomiske afgrund. Siden – efter sin karriere som topchef i DONG Energy (Det nuværende Ørsted) – har han haft en stribe indflydelsesrige poster inden for klimaområdet.

Altinget: seks A’er

Altingets anmelder Lisbeth Knudsen giver bogen topkarakterer: Seks A’er.  “Et eldorado for politiske nørder, ledende embedsmænd i karrieren samt alle de forhenværende af slagsen, politikere med sans for kritisk selvrefleksion samt klimaentusiaster af alle slags”. Hun fortsætter: “Det er en bog sprængfyldt med interessante analyser og erfaringer fra Eldrup og detaljer om årtiers liv i offentlig tjeneste, skrevet af en forfatter med solid indsigt i både politik og centraladministration”.  Anmeldelsen kan i sin helhed læses her: Fra budgetbisse til klimatosse 6 aer til ny portrætbog om Anders Eldrup.

Samfundsreformator (Gyldendal). En biografi af Susanne Hegelund om Anders Eldrup

Altinget kalder bogen “et stykke velskrevet journalistik” og vurderer, at “der kan findes rigtig mange detaljer til historieskrivningen, som både klima-og energientusiaster, politiske journalister og erhvervsjournalister vil nyde at følge med i”

Jyllands-Posten: seks stjerner

“Samfundsreformator” er “intet mindre end et stykke danmarkshistorie, og det vil du opdage, når du læser bogen”. Det skriver Jyllands-Posten og giver bogen seks stjerner. “Tak for bogen. Den er klart anbefalelsesværdig”.

Samfundsreformator (Gyldendal). En biografi af Susanne Hegelund om Anders Eldrup

Børsen: fem stjerner

“En spændende person i en spændende tid”, skriver Børsen og tildeler Samfundsreformator fem stjerner og kårer den til blandt de 10 bedste ledelsesbøger på dansk og engelsk i 2022.

Netavisen Pio Pio: Politikere kan starte her

Netavisen Pio Pios anmelder, Niels Fuglsang, der selv er politiker og medlem af Europa-Parlamentet, skriver: “Politikerne kan starte med at læse Hegelunds biografi, for den giver et godt indblik i baggrunden for nutidens politiske situation”. Han peger på, at forfatteren har skrevet “en spændende biografi” om en “mytologisk skikkelse”. Bogen tegner et portræt af Eldrup, “der er langt bredere og mere nuanceret end det stereotype billede af de ”djøffere”, der administrerer kongerigets ministerier og styrelser”.

Anmeldelsen kan i helhed læses her.

POV International: virkelig spændende fortælling

“En virkelig spændende fortælling om en af de største reformatorer i det, vi normalt kalder nyere historie”. Det skriver Frank Korsholm, politisk redaktør for POV International og med en fortid på blandt andet Christiansborg og i regeringsapparatet.

Økonomisk Ugebrev: Thriller om magtmennesket Anders Eldrup

“In­teresserer man sig for velfærdsstatens udvikling, det moderne erhvervsliv eller begge dele, er den i lange stræk spændende som en thriller”, skriver Økonomisk Ugebrev i sin boganmeldelse, der i sin helhed kan læses her.

Euroinvestor: en fascinerende bog

Anmelderen Henrik Ørholst har taget sine syv absolut yndlings »business biografier« gennem tiderne med og  forklarer i en Euroinvestor Livsstil-podcast, hvorfor “Samfundsreformator” (godt 16 minutter inde i podcasten) gør så stort et indtryk på ham. Udover Susanne Hegelunds biografi består hans topsyv-liste af blandt andre: Jeff Bezos: Invent & Wander (2020), Martin Thorborg: Fra Led til Leder (2019), Lars Jensen: Kulturskælvet i Mærsk Line (2014) og Jan Carlzon: Riv Pyramiderne ned (1985)

Bogblogger: kan på det varmeste anbefales

“Hegelund formår at gøre samfundsreformer og en jysk embedsmands livshistorie til interessant læsning. Bogen flyder godt og kan på det varmeste anbefales til alle, der interesserer sig for dansk politik og indretningen af det danske samfund”. Sådan lyder anmeldelsen på bogblogger.

Metal Supply: en velskrevet bog

“I bogens indledning stiller Anders Eldrup spørgsmålet til bogens forfatter: ”Er der virkelig nogen, der vil læse om mig?”. Små 450 sider senere kan man konstatere, at det er der. Det er en velskrevet bog”. Sådan lyder anmeldelsen i branchemediet Metal Supply.

Lektør: bør købes til alle biblioteker

Lektørudtalelse til landets biblioteker: “Giver et fint indblik i tendenserne i det politiske Danmark gennem næsten 50 år, men griber også ud efter fremtiden. Bør købes til alle biblioteker”.

Øvrigt forfatterskab

Susanne Hegelund har på samme forlag, Gyldendal, sammen med Peter Mose  udgivet “Håndbog for Statsministre”, “Javel, hr. minister”, “Lobbyistens Lommebog” og “Flyt magten”.