Folkemødet 2019: Også i år tyvstarter HEGELUND & MOSE onsdag aften med vores klondyke-agtige havearrangement ved Sandvig strand. Du er velkommen – også til vores to debatarrangementer torsdag og fredag: “Minutpolitiker eller bogmenneske – folketingspolitikere ramt af skrivekløe” straks efter Folkemødets åbning. Samt den populære departementschef-debat “Morgenkaffe med Sir Humphrey – departementschefer på slap line” fredag morgen.

 

 

Onsdag: klondyke-hygge i haven

VI LÆGGER SOM VANLIGT UD ONSDAG AFTEN
MED ET NETVÆRKSARRANGEMENT
Lejrbål og uformel siden-sidst-opvarmningssnak i vores strandhave.

Samarbejdspartnere, naboer, bekendte og andre tilløbere er velkomne i vores strandhave i Sandvig. Vi tænder bål og byder på en snack og et glas, mens den rette folkemødestemning indfinder sig.

Tid: onsdag den 12. juni fra kl. 20. Sted: Sandlinien 18, Sandvig – indgang ad bagvejen

Tilmelding: info@hegelundmose.dk.

Torsdag: politiker-skrivekløe

MINUTPOLITIKER ELLER BOGMENNESKE?
SKRIVEKLØE HAR RAMT MF’ERE
Overraskende trend: Efter års idetørke er tænksomme politikere begyndt at skrive bøger igen

Tid: torsdag den 13. juni kl. 13.00. Sted: Skonnerten Samka, Allinge inderhavn, H13 – Ø, land og by i balance

Man har i en årrække kunnet spørge sig selv, om dansk politik er blevet for stakåndet og domineret af minutpolitikere?  Det er nemt med en hurtig, hårdt skåret kommentar på de sociale medier.

Efter års idétørke er tænksomme politikere begyndt at skrive bøger igen. Senest har Lars Løkke Rasmussen og Anders Samuelsen i valgkampen i interviewbogform gjort sig tanker om politik og ledelse.

På Folkemødet interviewer vi politiker-forfattere om den nye eftertænksomme trend: Hvad betyder skriveriet for dit politiske arbejde? Hvorfor skrive langt? Hvordan, hvornår og hvor arbejder du med materialet? Skriv selv – eller brug en professionel forfatter? Kan en bog støje eller skygge?

Fredag: Sir Humphrey træder ud af skyggen

MORGENKAFFE MED SIR HUMPHREY –
DEPARTEMENTSCHEFER PÅ SLAP LINE
Fire af regeringens diskrete toprådgivere træder ud af skyggen og er klar til debat

Tid: fredag den 14. juni kl. 9.00. Hvor: Akademikernes Hus, K7

Arrangementet er en HEGELUND & MOSE-klassiker, der givetvis også i år bliver et tilløbsstykke fredag morgen, hvorfor det anbefales at komme i god tid: Kom ind i magtens maskinrum til debat om forholdet mellem politikere, embedsmænd, lobbyister og presse, herunder: Er den danske model med politisk neutrale embedsmænd holdbar? Hvordan går det med samarbejdet med Folketinget? Og blander Finansministeriet sig i for meget?

Hør om eventuelle programændringer på Folkemødets app: Vi kan risikere et afbud fra topembedsmændene, hvis der ikke er dannet ny regering, når Folkemødet begynder.  Samme udfordring ramte hele Folkemødet i 2015, hvad vi dengang skrev en analyse af på Altinget: “Hegelund og Mose: Forsigtige embedsmænd blev hjemme”.