10 år med TV2 News: Hvor Ritzau i gamle dage var stedet, hvor politikere og lobbyister hurtigt kunne komme af med deres nyheder, foregår meningsdannelsen og markeringerne i dag på de sociale medier og på News, der har udviklet sig til det politiske Danmarks samtalekøkken.

img_3733

Midt i det digitale nyhedsmylder er TV2 News blevet beslutnings-danmarks samtalekøkken under ledelse af en række stærke værter, som er eksperter i direkte nyheds-tv, en genre helt for sig

Langt oppe i 1990’erne bimlede en klokke i redaktionssekretariaterne rundt om i de danske mediehuse, hver gang der var breaking news.

”Så er der klokker,” lød den sultne jubel vel en gang eller to om måneden, mens en rød advarselslampe samtidig begyndte at blinke, så journalisten ikke kunne overse begivenheden, men måtte ile hen og hive strimlen af med sidste nyt fra Ritzaus Bureau.

Det var dengang, de traditionelle medier havde patent på nyhederne: De sorterede i det virkelighedsbillede, danskerne skulle præsenteres for – med Ritzau som tjekliste og rygrad i nyhedsstrømmen. I dag er kilderne blevet konkurrenter med egne nyheder på Facebook, Twitter, Instagram og Youtube.

Midt i det digitale nyhedsmylder er TV2 News blevet beslutnings-danmarks samtalekøkken under ledelse af en række stærke værter, eksperter i direkte nyheds-tv, en genre helt for sig. Læs, hvad vi har skrevet om  samtalekøkkenet til Altinget.