Netværks-kortlægning

Netværk: Man bør ikke begynde sin påvirkningsindsats uden præcist at vide, hvem der tager beslutningerne, og hvem der påvirker og forbereder dem. Når netværket er fintmasket og man har de rette mobilnumre, er det også lettere at vide, hvornår det er relevant – også for beslutningstagerne – at man kontakter dem. Evnen til at time sin indsats og et godt netværk hører sammen.

Netværk

Vi bistår med at knytte bånd og kommunikere til vigtige interessenter.

Kortlægning hvordan?

HEGELUND & MOSE bistår med at kortlægge, hvem I har relationer til – og hvem I bør knytte tættere bånd til og hvordan, når jeres mærkesager skal nyde fremme.

Kunder

Organisationen, kommunen, virksomheden eller den statslige myndighed.

Det får I ud af samarbejdet

Sammen gør vi netværkspleje og relationsopbygning til en strategisk disciplin, hvor vi udarbejder en plan for, hvordan I arbejder endnu bedre sammen med nuværende og nye interessenter.

Kontakt

Peter Mose på 51.22.46.14 eller Susanne Hegelund på 40.32.68.16. Eller skriv til info@hegelundmose.dk.

Kunde-cases netværk

Styrelse kortlægger samarbejdspartnere
Ledelsen for en statslig styrelse bad HEGELUND & MOSE facilitere en proces for, hvordan styrelsen kunne skabe et bedre samarbejde med sine eksterne interessenter, deriblandt organisationsverdenen og de faglige miljøer. Gennem en række workshops fik kontorchefer og medarbejdere nye, fælles netværksværktøjer. Projektet mundede ud i en handlingsplan for interessenthåndteringen.
Virksomhed vil tættere på nye interessenter
En virksomhed, der gerne vil være innovativ frontløber inden for sin sektor,  ønskede at komme i tættere samfunds-dialog med nye interessenter uden for branchen. Sammen med ledelse og nøglemedarbejdere kortlagde HEGELUND & MOSE, hvilke samfundsaktører det kunne være relevante at knytte tættere til sig. Derefter udarbejdede vi en plan for, hvordan netop denne virksomhed kunne gøre sig interessant og relevant for disse interessenter. Vi bistod også med at implementere planen.

Kog påvirkningslisten ned til højst 20-30

Listen kan ofte koges ned til en liste på højst 20-30 politikere og embedsmænd – til tider endnu færre – der reelt tager og forbereder beslutningerne på et bestemt område. Dem skal lobbyisten forsøge at nærme sig.

Læs, hvem der stod bag beslutningen om at købe forsvarets næste kampfly, et eksempel på, hvordan de professionelle arbejder med netværksanalyser.

De uformelle relationer

Man kan knytte uformelle bånd til beslutningstagerne på forskellig vis.

Eksempelvis kan man håbe på at blive inviteret med i statsminister Lars Løkke Rasmussens mandags-løbeklub på Marienborg. Måske kan man – uden om embedsværket – plante en god ide, statsministeren vil gå videre med i regeringen.

Man kan også selv invitere ministeren/borgmesteren/folketingsmedlemmet på besøg, for eksempel ude på en række virksomheder. Læs om mulighederne og fordelene for både lobbyist og politiker i road-show-lobbyistens drejebog.

Særlige muligheder i kommunerne

Vær tillige opmærksom på mulighederne over for kommunerne, hvor topembedsmændene mere og mere skal supplere borgmesteren som netværker og opbygge nye relationer: Kommunaldirektøren som udenrigsminister.

Også borgmesterens dør står åben for samfundsaktører, der vil og kan hjælpe kommunen inden for sundhed, arbejdsmarked, integration og uddannelse.