Journalistisk Salon torsdag den 24. februar kl. 19.30 med  departementschef Peter Loft, Skatteministeriet.

Salonen handler denne gang om embedsmandens rolle i politik – og i hvilket omfang, vi i vores daglige dækning er opmærksomme på, at der bag enhver minister står en – ofte – stærk embedsmand. Embedsværket må ikke skygge for ministeren – derfor ser vi dem stort set aldrig som andet end jakkesæt bag ministeren, når denne haster i samråd.

Hvordan oplever centraladministrationen medierne? Hvor er der lavthængende frugter at plukke i forhold til daglig journalistik, hvis vi udnytter embedsværket mere? Hvor langt kan embedsværket gå i deres politisk-taktiske rådgivning? Hvad betyder det for en departementschef, at hans minister sidder i de rigtige udvalg, Økonomi- og Koordinationsudvalget?

Peter Loft er med sine 18 år som departementschef en af Slotsholmens mest garvede af slagsen. Loft er af den klassiske juridiske embedsmandskole, som med skyhøj faglighed i sit eget område i Skatteministeriet siden 1980 husker et politisk Danmark tilbage til Anker Jørgensens tid, over Schlüter, Nyrup, Fogh til Løkke. Samtidig er Loft en af de ganske få departementschefer, som lejlighedsvist stiller op i medierne. Det sker, når en besværlig skattesag skal forklares.

Baggrundsmøde for journalister og redaktør med interesse for at lave bedre, mere overraskende og mere kvalificeret journalistik .

Henvendelse sus@susannehegelund.dk