Folkemødet 2022: Departementscheferne vender tilbage. Efter tre års topembedsmands-tørke grundet valg og corona er HEGELUND & MOSE kommunikation igen klar til morgenkaffe med Sir Humphrey og et frisk kig ind i departementschefernes ellers diskrete dagligdag.

Mange emner trænger sig på, når Slotsholmens nestor, departementschef i Erhvervsministeriet Michael Dithmer, Finansministeriets Peter Stensgaard Mørch og – næsten direkte fra regionerne – Sundhedsministeriets Svend Særkjær går på scenen hos Akademikerne fredag 17. juni kl. 9.30 til debat om blandt andet:

  • Var der brug for et opgør med magtfuldkomne embedsmænd, så politikerne igen kunne sætte sig forrest?
  • Hvad er risikoen, hvis politikere i den sammenhæng glemmer at lytte til ekspertisen?
  • Et- eller flerpartiregering – hvordan opleves forskellen for ”systemet”?
  • Det hævdes, at det 300-årige Finansministeriet er svækket i forhold til storhedstiden. Er der noget om snakken – og gør det egentlig noget?
  • Er det efterhånden umagen værd at være offentlig topchef? Karrieremulighederne for samfundstyperne er mangfoldige uden for Slotsholmen, lønchecken kan ikke måle sig med de gamle studiekammeraters i det private, man drukner i dag-til-dag-sager, og risikoen rumler for at blive hængt offentligt til tørre.

Nogle af temaerne er også inspireret af Susanne Hegelunds seneste bog, Samfundsreformator. I den anmelderroste biografi reflekterer den tidligere topembedsmand i Finansministeriet Anders Eldrup over Slotsholmens op-og nedture.

Departementschef-debatten er blevet lidt af en folkemødetradition for HEGELUND & MOSE i samarbejde med Akademikerne. Her er det veloplagte panel i 2016. Fra højre: Jesper Fisker, Agnete Gersing, Peter Steensgaard Mørch, Martin Præstegaard og Susanne Hegelund