”En fremragende, levende og velskrevet fortælling (…) enestående (…) Denne bog bliver ikke til at komme udenom i mange år frem (…) Det er formentlig den vigtigste bog på sit område, der er udkommet siden den navnkundige departementschef i Finansministeriet Erik Ib Schmidts erindringsbog ”Fra Psykopatklubben” (…) ”Javel, hr. minister” er (…) dette års hidtil vigtigste politiske bog og måske endda årtiets.”
Jarl Cordua, politisk blogger

“Javel, hr. minister” bør få en bred læserkreds, men den er også en udmærket håndbog for en kommende regering“.
Tidligere finansminister Mogens Lykketoft giver i Socialdemokraternes medlemsblad fem røde roser ud af seks.

“Forrygende bog om statsadministrationen kalder både på latteren, alvoren og tankerne. Hvor har vi dog savnet den bog!”
Arne Mariager, Vejle Amts Folkeblad

“Bogen burde være ”must-læsning” for alle kommende embedsmænd i centraladministrationen”… ikke så ringe endda, at halvdelen af departementscheferne vover pelsen og stiller op (det havde de nok ikke gjort i tidligere tider), og det er godt for bogens dokumentationskraft… Forfatterne bedyrer i bogens forord, at der lejlighedsvis gerne må trækkes på smilebåndet. Bogen lever (også) på denne måde op til forventningerne…Susanne Hegelund og Peter Mose har endnu engang skrevet en spændende og vedkommende bog om livet bag den politiske scene. Hvad bliver det næste?.
Andreas Orebo Hansen, Økonomi-og Indenrigsministeriet, på polit.-bloggen altandetlige.dk

“Bogens store styrke er, at forfatterne har fået mange kilder i en ellers lukket verden til at synge(…) en fremragende bog, som alle journalister burde unde sig selv at læse. Det er 280 siders skarp, relevant og morsom efteruddannelse”.
Ida Ebbensgaard (vært i Danmarks Radio, tidligere pressechef i Klimaministeriet) i fagbladet Journalisten

“Der er meget inside-viden fra Slotsholmen og omegn i denne fremragende bog”.
Tom Ekeroth, Danske Kommuner

Et grundigt og velafbalanceret indblik i magtens maskinrum“.
Dennis Nørmark, Jyllands-Posten, giver 4 stjerner

“Powerparret Susanne Hegelund og Peter Mose har skrevet en solid journalistisk bog om danske topembedsmænds magt og indflydelsesrige netværk…At forfatterne får flere departementschefer til at påtage sig hovedrollerne som dukkeførere og åbent fortælle om magtspil mod ministre, gør bogen læsværdig for et bredere publikum…Forfatterne har et godt blik for tidens rænkespil og bruger aktuelle eksempler til at forklare, hvordan embedsmænd i stigende grad optræder som egentlige politikere…Politisk journalistik overlader ofte scenen til de allestedsnærværende pauseklovne, såsom Anders Samuelsen og Søren Pind. Bogens fortjeneste er at fokusere direkte på Danmarks egentlige beslutningstagere, de i offentligheden ukendte navne…mod slutningen åbnes for en debat om behovet for åbenlyst politiske embedsmænd. Og heri ligger bogens største styrke.”
Lars Trier Mogensen, Politiken, giver “Javel, hr. minister” fire hjerter

“Bogen “Javel, hr. minister”, hvis titel er hentet fra den britiske 80er-kultserie af samme navn, trækker for en gangs skyld tæppet fra de magtfulde embedsmandscirkler og giver et sjældent indblik i magtforholdene blandt de mænd og kvinder, der ellers foretrækker at leve i skyggerne og trække i de usynlige politiske tråde. Det er en både imponerende og tiltrængt bog. Mose og Hegelund kommer rundt i næsten alle centraladministrationens hjørner, og de får beskrevet både kulturen, magtbalancen og historien bag embedsværket aldeles fortrinligt. Og når man ved, hvor tilbageholdende embedsmænd normalt er i forhold til alt, hvad der bare lugter af presse eller anden offentlighed, er det bestemt ikke nogen ringe bedrift…”Javel, hr. minister” er en yderst læsværdig og helt nødvendig bog…enhver, der beskæftiger sig med politik, enten som politiker, embedsmand eller journalist, vil have godt af at læse den”.
Niels Th. Dahl, altinget.dk, giver fem stjerner

“En indsigtsfuld skildring af Slotsholmen i det 10. år efter VKOs systemskifte… Der er grund til at hilse velkommen, at Susanne Hegelund og Peter Mose fortsætter det afdækningsarbejde, som de indledte i 2007 med Håndbog for Statsministre…Hegelunds og Moses bog er en prisværdig opgørelse af en foruroligende status.”
David Rehling i dagbladet Information

Hvordan hele dette apparat fungerer, kan man læse om i denne fascinerende og grundigt researchede bog (…) Bogen indeholder et væld af interessante historier og anekdoter og er ikke kun en helt enestående journalistisk organisationsanalyse af topembedsmænds magt og ministres afmagt. Den er også historien om 30 år, hvor selv nok så dygtige og nok så klogt tænkende vogtere ikke har kunnet beskytte landet mod Christiansborg-politikernes inkompetente frygt for at tage fat på landets virkelig alvorlige problemer. Kan kun anbefales.
Ole Olsen, netavisen 180grader.dk

“Ligesom den 30 år gamle britiske tv-serie “Yes, minister”, som bogen låner titel og billedsprog fra, er den skrevet både humoristisk og indsigtsfuldt. Med et væld af pudsige anekdoter(…) Helt spildt var det ikke at lade enevælde erstatte af grundlov og demokrati i 1849. Ikke desto mindre er det vigtigt at fokusere på embedsmandsstandens magt, som denne bog gør så fremragende“.
Henrik Hoffmann-Hansen, Kristeligt Dagblad

“Det er ikke bare underholdning, men krimispændende samfundsjournalistik udført af to skribenter, der har researchet dybt og skriver, så det gør godt i øjnene (…) Det er simpelthen så hårrejsende spændende, at man sluger bogen (…)Gid disse eminente journalister ville rette deres kommende kikkert mod kommunerne, for det er en udbredt fornemmelse, at regnedrengene også her er på vej til at tage over på bekostning af fagfolket, og at politikerne her er svagere end ministrene.”
Jens Raahauge, Folkeskolen

“Velskrevet bog giver godt indblik i Slotsholmens magtspil… Det er et evigt spændingsfelt, som Hegelund-Mose meget pædagogisk fører læseren ind i. ” Javel, hr. minister” er behageligt fri for den dogmatisme, som ofte bruges om embedsmænd. De er ikke enten mørkets fyrster eller ydmyge tjenere – de er begge dele. Det viser bogen med mange kilder, eksempler og anekdoter.”
Elisabet Svane, politisk redaktør Fyns Stiftstidende, giver fire stjerner

“Susanne Hegelund og Peter Mose har igen begået en usædvanligt indsigtsfuld politisk bog (…) Dette er the real Borgen og ikke som i primetime søndag aften på DR1 (…)Bogen fortjener derfor et stort og bredt publikum, der ikke kun udgør den politiske elite (…) for bogen synliggør det, der ikke er synligt”.
Jon Kiellberg, Kommunikatøren

“En flot, interessant og autentisk skildring af forholdet mellem topembedsmændene og deres ministre. På godt og ondt. Bogen er læseværdig og anbefalelsesværdig for alle der har deres daglige gang på Slotsholmen. Her er masser af guf for de politiske junkies, for de fuldmægtige i ministerierne, der naturligvis må læse, hvad der står om deres departementschef. For de politiske journalister på Christiansborg, for MFere og ministre. De nuværende og de håbefulde kommende. Alt i alt må det blive til fire (røde) stjerner fra Venstrefløjsbloggen til ”Javel, hr. Minister”.”
Venstrefløjsbloggen

“En spændende og brandgod fortælling(…)Den er god at få forstand af”.
Erik Stubtoft, Helsingør Dagblad

“Susanne Hegelund and Peter Mose don’t use much PolSci lingo in their new and fascinating book about the top echelons of the Danish civil service, “Javel, hr. minister”, but effectively this is the question behind the stories and analyses (…) Like its predecessor “Håndbog for statsministre” it is a journalistic study of a part of the political arena which has rarely or never been the object of a systematic academic inquiry. It has all of the virtues of journalistic writing (be vivid, be specific), (…) and it is surprisingly comprehensive in its coverage (public administration researchers will appreciate that a general coordination ministry is covered as well as a professional (Education, Foreign Office) and a clitentelistic (Transport) (…) if you have a personal or professional interest in Danish politics, it should be on your reading list.“
Jacob Christensen, political scientist, Ph.D.

“Et spændende blik bag magtens kulisser med departementschefer som evigt optagede af deres egen dagsorden: Hold pressen på afstand, styr efter brede forlig – så har man fred og ro uanset partifarve.”
Hans Engell i Ekstra Bladet

“Susanne Hegelunds og Peter Moses journalistiske og velskrevne bog kommer fint rundt om fænomenet, man får et godt overordnet indtryk af, hvordan denne usynlige hær fungerer i det daglige. De har åbnet lugen til magtens maskinrum, som de selv formulerer det. Man får også gode erkendelser med undervejs: eksempelvis at de seneste årtiers mere omfattende politisering af embedsmændenes arbejde også skyldes en aktiv tilpasning fra embedsværket selv for at forhindre konkurrenter i ministeriet i skikkelse af flere spindoktorer eller værre: politiske kabinetter”
Arne Hardis i Weekendavisen

“Susanne Hegelund og Peter Moses nye politiske genistreg (…) fascinerende, underholdende og medrivende (…) der berettes om magtkampe, intriger og meget andet, som end ikke den mest garvede krimiforfatter kunne skrue sammen.
Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg

“Som en indholdsrig guide til det landskab, politikere og embedsmænd færdes i på godt og ondt, gør »Javel, hr. minister« fin fyldest. Og kapitler som »Amatøren« om systemets babysitning af amatørministre eller »Mistroen og velkomstpakken« om forberedelsen af regeringsskifter (…) er yderst aktuelle.”
Claes Kastholm Hansen i Berlingske

“Med statsløsesagen i frisk erindring og en uvildig undersøgelse undervejs kunne den ny bog af Susanne Hegelund og Peter Mose, “Javel, hr. minister”, der beskriver gråzonerne og udviklingen i samarbejdet mellem ministre og embedsværket, næppe have været timet bedre…Som “Javel, hr. minister” beskriver, har embedsværkets øverste lag kæmpet en desperat kamp for at bevare positionen som ministrenes nærmeste og helst eneste fortrolige, men vil man reelt slippe for at havne i gråzoner, må man være parat til at afgive plads”.
Leder i dagbladet Information