Lobbyistens Lommebog

Lobbyistens lommebogLobbyistens Lommebog fortsætter, hvor Håndbog for Statsministre og Javel, hr. minister slap og er dermed den tredje bog i vores ”magtudredning for menigmand”. Vi forsøger endnu engang at gøre det svære beslutnings-stof let tilgængeligt, så også ikke-djøf’ere har mulighed for at forstå, hvordan landet ledes.

Håndbog for Statsministre satte fokus på toppolitikerens ledelsesrum og – muligheder med udgangspunkt i fem konkrete ledelsesdyder, en dygtig politiker efter vores mening bør besidde. I Javel, hr. minister rettede vi blikket mod Slotsholmen, hvor de i offentligheden anonyme embedsmænd med en snes departementschefer i spidsen sikrer, at Danmark ledes, uanset regering.

I Lobbyistens Lommebog bevæger vi os væk fra Christiansborg og Slotsholmen og ud i lobby-land. Hvem fodrer politikerne og embedsværket – og hvordan?

Hans Engell giver Lobbyistens Lommebog  fire stjerner i Ekstra Bladet: “Velskrevet og afslørende dokumentar med masser af gode og indimellem ulækre cases om kampen for at opnå indflydelse og tjene penge”.

“En stærk bog for danske lobbyister”, skriver Berlingske og giver bogen fem stjerner: “Fyldt med sjove historier, eksempler og mixet på en sådan måde, der gør, at det er svært at slippe bogen. Forfatter- og rådgiverparret har flere bøger bag sig. Alle har sat nye standarder inden for deres felt”.

“En foruroligende udvikling, de to forfattere kortlægger (…) Bogen giver et indblik i et af de mere lukkede og uudforskede hjørner af dansk politik. Den viser også, hvem der er blevet vindere og tabere i spillet”. Søren K. Willemoes i Weekendavisen.

Weekendavisen

Lobbyistens lommebogBladet Danske Kommuner giver bogen fem stjerner: “Øjeblikkets bedste politiske bog“, skriver KL-magasinets redaktør, Tom Ekeroth. “Den er ligeså researchtung, som den er velskrevet og letlæst. Viden, omhyggelighed og skrivetalent er en stærk kombination“, lyder hans anmeldelse. “Forfatterne har talt med utroligt mange kilder både til citat og til baggrund. Det giver stor dokumentation, og det gør dem i stand til at give en masse detaljer. Og så er de gode historiefortællere (…) når man er færdig, tænker man: ”Sådan en bog manglede der faktisk”.

logo_p1“Lobbyistens Lommebog er et fantastisk vigtigt værk (…) den er særligt fremragende, fordi den er godt skrevet (…) den giver et moderne indblik i politiske processer.” Forfatter og medvært Torben Steno fra det politiske 24/7-program Cordua & Steno i i P1-programmet “Faglitteratur”.

Lobbyistens lommebogAltinget.dk giver bogen fem stjerner: “Fantastiske kilder på magtens øverste etage, et hav af gode eksempler og et letforståeligt sprog”, skriver anmelderen Mads Bang. “Susanne Hegelund og Peter Mose har – igen – skrevet en bog, der bør ligge på natbordet (…)det er en velskrevet tur gennem lobby-Danmark, hvor vi kommer ind bag døre, som offentligheden sjældent har adgang til.” Læs hele anmeldelsen her.

 

Under overskriften “Folkestyre? Nej, lobbystyre” skriver Informations anmelder David Rehling om bogen: “Den har som udtrykkelig ambition at “opfattes som en letlæst magtudredning”. Og det er den”. Som gammel NGO-lobbyist fra Danmarks Naturfredningsforening mener Rehling dog, at forfatterne er for venligt stemte over for lobbymiljøet, og tror ikke på, at det politiske system automatisk udstøder uhæderlige lobbyister. “Ikke at bogen ikke er god. For det er den”, skriver Rehling, der især langer ud efter landbrugserhvervet.

Kristeligt DagbladProfessor i statskundskab: “Forfatterne har tidligere belyst embedsfolkenes  enorme politiske betydning i bogen “Javel, hr. minister!” Men i den nye bog går  de et interessant skridt videre. Heller ikke embedsfolks magt svæver frit i  luften”. Tim Knudsen, professor  Københavns Universitet, i Kristeligt Dagblad. “Hvis man har en fornemmelse af, at både embedsfolk og  Dansk Industri har en enorm betydning for regeringens politik, så rammer man  ikke helt ved siden af. Men den nye bog peger også på, at  selv om vi har en socialdemokratisk  ledet regering, så har fagbevægelsen i modsætning til erhvervslivet meget svært  ved at få indflydelse (…) Udviklingen er også udfordrende for journalister og  borgerne (…) “Lobbyistens lommebog” hjælper med at give  indblik”, skriver Tim Knudsen.

De har gjort det igen. Makkerparret Susanne Hegelund og Peter Mose, der stod bag den roste Slotsholms-bog “Javel, Hr. Minister” og “Håndbog for Statsministre”, har skrevet en inspirerende og oplysende page-turner for den politiske nørd om lobbyisme og påvirknings-Danmark i spidse sko,” lyder anmeldelsen på politik-analyse.dk“Centralt står kapitlet om lobbyistens dyder, som er en fremragende guideline for god lobbyisme baseret på god etik og moral. En dydigheds-liste som Francis Underwood og Remy Danton fra Netflix-serien House of Cards burde læse som godnat-pligtlæsning hver aften.”

DJØF-Bladet: “Spændende og medrivende læsning (…) “Lobbyistens Lommebog” må være et must for de fleste djøfere (…) bogen er meget rig på interessante observationer om, hvordan samspillet mellem erhvervsliv, politikere og presse fungerer”.

Fagbladet Journalisten: “Forfatterparret har tidligere brilleret med nogle veloplagte bøger om politik, medier og magt. Her fortsættes stilen,” skriver bladets anmelder, Michael Diepeveen . “En lommebog  er det ikke, men et gedigent værk er det til gengæld, hvor lobbyismens fysiognomi er dygtigt beskrevet. Nyttig også for dem, der overvejer et karriereskift …”

K-Forum logoKommunikationsforum.dk: “Gør flittigt brug af mange anekdoter, eksempler og små fortællinger, der bruges til at forklare og understøtte budskaberne. Samtidig er fortællingen krydret med et væld af citater, der med rund hånd er strøet ud over siderne. Citaterne fungerer godt. Dels fordi de er relevante. Dels fordi de er fra relevante personer (…) Forfatterne kender branchen og disciplinen”, skriver bureaulobbyisten Martin Vith Ankerstjerne  fra Advice på portalen. “Bogen er således en guldgrube af anekdoter og historier samt af gode råd og vejledninger.” Læs hele anmeldelsen her.

Der Nordschleswiger: “Wen das Thema, die Vernetzung zwischen Politik und Lobbyisten interessiert und ein spannend geschriebenes Buch über die Feiertage lesen möchte, dem sei “Lobbyistens Lommebog – Politikere under pres” von Susanne Hegelund und Peter Mose zum Kauf empfohlen.”

Lektørudtalelse til brug for bl.a. biblioteker og uddannelsesinstitutioner: “En underholdende bog, der gør den politisk interesserede læser klogere på de komplicerede spil, der går forud for de politiske beslutninger på Christiansborg (…)vil også være anvendelig i undervisning i samfundsfag fra gymnasieniveau og opefter.” Søren Brunbech

“Ny bog viser imponerende viden og indsigt i lobbyist-livet. Makkerparret Susanne Hegelund og Peter Mose har store erfaringer og endnu større indsigt i krydsfeltet af politik og lobbyisme, medier og magt (…) Hegelund og Mose løfter låget til en hidtil ukendt og lyssky verden og afdækker den særlige faglige kunst, det er at påvirke store politiske beslutninger”.  Det skriver Mediawatch.dks anmelder, Jakob Højer, der dog samtidig efterlyser, at bogen var gået endnu mere i dybden med skyggesiderne. Højer, der selv er direktør i bureauet Lead, ville blandt andet godt have haft bogen, der mest fokuserer på organisationsverdenen, til at kigge endnu mere på tvivlsomme bureaulobbyister.Lobbyistens lommebog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Lad det være sagt med det samme: for alle, der interesserer sig det mindste for politik, er denne bog obligatorisk læsning. Det er en velskrevet og gennemresearchet bog”, skriver Dansk Kommunikationsforenings anmelder.