Samtlige medier var på pletten, da regeringen og Dansk Folkeparti i går slog tilbage mod en ellers sejrssikker opposition: Genopretningsplanen skal redde Danmark.

To medier skiller sig ud, efter at jeg som mandagstræner har fulgt dækningen i det forgangne døgn på tv og i aviser.

TV2 Nyhederne har i aftes kl. 19 et scoop, da de kan præsentere en duel mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. Det er unikt at få de to topfolk i direkte clinch. Udførelsen er ligeledes skarp: Som seer sidder man åndeløs foran skærmen, mens bolden rapt springer frem og tilbage, næsten som dengang for ti år siden, da tv-tennis var en vildt banebrydende aktivitet. Helle i ruden til venstre, Løkke til højre. Og Jes Dorph Petersen præcist klippet af og på som ham, der sidder i midten af banen.

Nøj, hvor er det godt fjernsyn. Helle Thorning-Schmidt er kampberedt og iskold. Lille Lars har tilsyneladende været gennem en transformation og fremtræder for første gang i flere måneder som Statsmands-Lars: Den trætte, posede udstråling er væk, hår og tøj sidder bedre end længe, hans tøven om, hvorvidt han nu var udenrigsminister eller ej, mens Lene var på vinterferie og alle de andre ulykker, han har suget til sig, er væk: ”Jeg påtager mig ansvaret for…”, ”Som statsminister er det mit ansvar…”.

Løkke husker endda i bedste britiske Clegg-stil at inddrage den mand, vi just har set i tv-indslaget, i sit indlæg. Kalle Busch (hed manden vist), får pludselig en valør, han aldrig havde drømt om. Hermed er fænomenet med at namedroppe almindelige mennesker, som den liberale Nick Clegg gjorde i den britiske valgkamp, nu også nået til Danmark.

Hep for fed duel mellem de to mennesker, der slås om den stol, der kun er én af i Danmark.

Også i valget af cases er 19 Nyhederne denne aften bredere end TV Avisen kl. 18.30: TV Avisen, som ellers har en udmærket og gennemarbejdet dækning, har valgt to klynke-cases, som er stærkt bekymrede over indgrebet. Det er old school kun at vise de sure; som minimum skal vi også i indslaget have mindst et enkelt kritisk spørgsmål til den forurettede mor med de tre børn.

TV2 har en enkelt klynkende case og vælger til gengæld i indslaget om børnechecken at høre både tilfredse og utilfredse forældre. Det giver en mere afbalanceret og dermed mere klædelig dækning af udspillet.

I nat dumper så fem dejlige aviser ind ad brevsprækken. Hvad skal mandagstræneren række ud efter som første-avis til morgenkaffen? Forsiden bestemmer:

Berlingske: Danskerne blåstempler indgrebet

  • Børsen: For høje skatter – for få besparelser
  • Information: Løkke i nytårstalen: ”Viden er det pureste guld i vor tid”
  • Jyllands-Posten: Dagpenge presser rød fløj
  • Politiken: Hele Europa er tvunget på smalhals

Berlingske og JP kører begge den brede omnibus-vinkel uden meget egentlig nyt i forhold til tirsdagens enorme dækning i radio, tv og net.

Børsen og Information lægger sig op ad deres kernelæseres synspunkter og vinkler kritisk ud fra henholdsvis studerendes/uddannelsessteders og erhvervslivets vinkel. Fint med egne vinkler, men ikke vildt overraskende.

Politiken slipper bedst fra opfølgningen på gårsdagens udspil. Avisen lægger en perspektiverende analyse, der sætter det danske udspil ind i et europæisk perspektiv, på forsiden.

Det er ikke en nyhed. Det er ikke et ”partsindlæg”. Men en sober gennemgang af situationen oven på en dag, hvor de fleste danskere på den ene eller anden måde er blevet orienteret om udspillet og altså er bekendte med hovedpunkterne. Niels Lunde ser på læserens vegne ud over landets grænser. Originalt – og dermed den avis, jeg vælger først.

Politiken er yderligere begunstiget med et format, som betyder, at avisen på samme forside har plads til seks af udspillets hovedpunkter. De præsenteres af ”eksperter”, som bedømmer hver sit hjørne af udspillet. Igen: en ganske original måde at gøre fællesstoffet spændstigt på. Og som hjælper os læsere med at få et overblik ”dagen derpå”.