Vinkling og formater: ”Medierne vil ikke have vores gode historier,” lyder den opgivende bemærkning ofte, når vi rådgiver i medie-relationer. Og noget er der om det. Da vi i sin tid selv arbejdede i mediebranchen, måtte vi ofte skuffe de mange, der forsøgte at ”sælge” nyheder til os. Forklaringen var og er enkel: Langt de fleste af de historier, kommunikationsafdelingerne kommer med, er tit ikke interessante for andre end virksomheden eller organisationen selv.

Vinkling og formater

Langt de fleste af de historier, kommunikationsafdelingerne kommer med, er ofte ikke interessante for andre end virksomheden eller organisationen selv.

Vil man bruge medierne til at sætte dagsordener – som en række organisationer og virksomheder dygtigt gør det – kræver det ikke bare et strategisk budskab, men også, at man helt basalt har en pressestrategi, der er funderet på mediernes behov. Vores vurdering er, at de fleste organisationer og virksomheder har kræfter til at gøre det på tre forskellige måder.

Vinkling og formater: Lav få, større satsninger

Planlæg grundigt et mindre antal gennemarbejdede mediesatsninger årligt. Det er ressourcekrævende, men umagen værd.  Sæt et realistisk mål, for eksempel én eller højst fire store historier årligt, som I arbejder i dybden med. Skaf tal, dokumentation, analyser og cases – og planlæg detaljeret et flow for historiens liv på egne og andres medier.

Hvilken læser-lytter-seer-gruppe vil finde de forskellige vinkler interessante? Hvilke hjørner af et mediehus vil elske at bringe de respektive del-elementer af jeres historie? Og hvilken opfølgning vil være relevant i dagene efter?

Bliv en del af nyhedsdøgnet

Vinkling og formater: Følg med i nyhedsstrømmen på døgnbasis og byd hurtigt ind, når I har en vinkel. Det koster ikke meget at være en proaktiv aktør i nyhedsdøgnet, det handler i stort omfang om at bygge de rigtige rutiner op.

Vinkling og formater

Se jer selv som et nyhedscenter, der – ligesom medierne – arbejder på mange platforme

Der er typisk  to-tre store dagsordner i spil dagligt, som oftest faciliteret af TV2 News eller DR Nyheder, eventuelt på baggrund af artikler, et dagblad har bragt: Læg jer i slipstrømmen af formiddagens og eftermiddagens emner på radio, tv og net med jeres egne vinkler. Bland jer via twitter eller kontakt direkte den kanal, der kører med en given sag.

Det kræver opmærksomhed på nyhedskanalernes prioriteringer og et stærkt gefühl for døgn-åndedrættet, men er ellers ikke specielt krævende for den mediebevidste kommunikationsafdeling eller ledelse.

Meld jer ind i samfundsdebat

Vær debat-sulten og tag del i samfundsdebatten. Over måneder eller år har bestemte dagsordener det med at fylde samtalen i det offentlige rum, for eksempel temaer inden for uddannelse, sundhed, vækst og arbejdspladser.

Arbejd konsistent og systematisk med input til de samfundstemaer, I gerne vil tale jer ind i. Gør det gerne via debat-indlæg i den skrevne presse samt med relevante debatforslag til de elektroniske medier, som  har en stribe  debatprogrammer. Men overdoser ikke, så mister I troværdighed.

Læs mere

HEGELUND & MOSE. Din dagsorden – sætter vi sammen