Foredrag og kurser

Bestil et aktuelt oplæg eller kursus om lobbyisme, politisk indflydelse, ledelse og kommunikation. Sammen skruer vi et underholdende og substansfyldt program sammen, der passer til jeres branche eller sektor.

Morgenmøde 2Egnet til workshops, årsmøder, strategiseminarer, gå-hjem-møder og skræddersyet undervisning i organisationer og virksomheder. Vi kommer sammen – eller hver for sig. Ring eller mail – og hør nærmere.

Personlig kommunikation og gennemslagskraft

Susanne Hegelund og Peter Mose underviser i personlig gennemslagskraft og personlig kommunikation på Djøfs chefkonsulent-efteruddannelse. Første kursusdag var i september 2014; vi fortsætter i 2017 med nye kursusdeltagere fra staten, regionerne og kommunerne.

Nyhedsdøgnet

På Djøfs topchef-kursus Offentligt lederskab i forandring stod HEGELUND & MOSE i 2016 for ”Nyhedsdøgnet”. Over et døgn satte vi fokus på den helt aktuelle dagsordensætning – med udgangspunkt i det pågældende døgns historier. Kurset gentages i efteråret 2017.

Masterclass på Folkemødet

masterclass BornholmHEGELUND & MOSE samarbejder med altinget.dk. På Folkemødet i 2015 og 2016 afholdt vi en masterclass i lobbyisme for altingets abonnenter. Det foregik i det nyindrettede “politiske” hotel i Allinge – en time med oplæg, refleksion og debat om nutidig lobbyisme. I 2017 afholdes lignende event på hotellet.

Lobby-lynkursus 

Vi holder endagskurser i politisk påvirkning. Det kan for eksempel være  for dem, der i forvejen er ansat i en kommunikationsafdeling eller en politisk enhed og ønsker at samarbejde endnu bedre for at skabe det dreamteam, som får de politiske og kommunikative spidskompetencer til at smelte sammen.  Det er blandt andet sket med Dansk Kommunikationsforening som arrangør.

Kommunikationsafdelingen som et newsroom

Vi folder newsroom-tanken ud i praksis. Få et brugbart værktøj til at sælge dine historier ind, så du bliver redaktørens ven fremfor en irriterende tidsrøver. Desuden konkrete redskaber til at udarbejde mediestrategi og udvikle og målrette historier til forskellige platforme.  Susanne Hegelund har stået bag flere åbne kurser med Dansk Kommunikationsforening som arrangør, men skræddersyr også kurset til kunder i det offentlige og private.

Drilledemokratiet

HEGELUND & MOSE gav i efteråret 2014 folkestyret et service-tjek på et femdages kursus på den journalistiske efteruddannelse. Anledningen var, at Danmark i 2015 kunne fejre 100 året for almindelig stemmeret. Kurset var en rundtur på folkestyrets bro og nede i embedsværket og lobbyisternes maskinrum. Vi mødte lobbyister, topembedsmænd, forskere, ministre og folketingspolitikere.

Netværk møder topfolk

Netværk om politisk indflydelse og kommunikation for kommunikationschefer, pressechefer og politiske konsulenter. HEGELUND & MOSE havde syet program sammen, hvor netværksdeltagerne blandt andre mødte en departementschef, europa-og handelsministeren, direktøren for medicinalindustriens brancheorganisation, Danmarks ambassadør i Kina samt Danmarks Radios generaldirektør.

Mød lobbyisterne

Debatten om Lobbyland 2020 er i gang.

Debatten om Lobbyland 2020 er i gang.

HEGELUND & MOSE arrangerede sammen med Gyldendal og Dansk Kommunikationsforening  i 2013 en konference med titlen “Lobbyland 2020″, hvor vi sammen med tre erfarne lobbyister – alle med i Lobbyistens Lommebog – kiggede på metoderne, alliancerne og op-og nedturene i moderne interessevaretagelse.

Det var tre timer med oplæg og debat med indlæg fra Dansk Arbejdsgiverforening, Danfoss og pårørende-organisationen Bedre Psykiatri.  Læs mere om konferencen her og download Peter Moses oplæg om tendenser frem mod 2020.

Kom bagom beslutningerne
Et ugekursus for mediefolk, der ville vide mere om magtens Danmark. Deltagere: redaktører og journalister fra TV-Avisen, Radioavisen, andre dele af Danmarks Radio samt en række aviser. Udover undervisning på Journalist-og Mediehøjskolen besøgte vi en række af magtens udøvere i dansk politik.

Susanne Hegelund gør de sidste forberedelser, før hun går på podiet for at lede debatten

Susanne Hegelund gør de sidste forberedelser, før hun går på podiet for at lede debatten

Politisk kommunikation i EU
Interesseret i viden om og udvikling i politisk kommunikation i europæisk perspektiv ? I oktober 2013 mødtes omkring 700 kommunikationsfolk fra hele EU for at debattere netop dette emne på konferencen EuropCom 2013.  Susanne Hegelund var moderator på workshoppen “Putting communication on the policy agenda” med mere end 140 deltagere.